CE SE REALIZEAZĂ ÎN LABORATOR

- la standarde înalte de calitate și cu atenție la confortul pacientului

19_1128_3193s.JPG

PROTEZE OCULARE

Specialitatea casei

Preț: 2.000 lei. Protezele oculare sunt realizate din polimer acrilic (PMMA) medical, total individualizate, create de la zero pentru un unic utilizator în urma amprentării (mulajului) cavității oculare și a pictării manuale a irisului.

CONFORMATOARE OCULARE

din PMMA transparent, cu sau fără orificii, diverse dimensiuni și forme

Preț: 100 lei
Folosite în etapa intermediară dintre intervenția chirurgicală și realizarea protezei oculare au un rol f. important în pregătirea și conformarea cavității oculare pentru viitoarea proteză oculară, ajutând la o vindecare corectă și adaptarea pacientului la noua situație. Indispensabile și în cazul refacerii unor cavități oculare degradate sau afectate de proteze oculare necorespunzătoare.

21_0729_3521_s.jpg
Proteze oculare provizorii prefabricate.JPG

PROTEZE OCULARE PREFABRICATE*

*varietate și disponibilitate limitată

Preț: 200 lei
Au rol temporar, înlocuiesc conformatoarele oculare în unele situații. Culori, calitate și forme acceptabile, se degradează relativ rapid. Formele acestora se pot puțin ajusta pentru a se potrivi mai bine unor configurații individuale.

BILE ACRILICE PT. IMPLANTE OCULARE

confecționate doar la recomandarea medicului chirurg oftalmolog, din PMMA transparent

Preț: 100 lei Pentru inserție intra-operatorie; de diverse diametre, rugoase sau lucioase. Materialul acrilic este supus unei polimerizări înalte, pentru a se conforma standardelor de biocompatibilitate ale utilizării interne.

Implant bila intraocular.JPG
Lustruire proteza oculara_edited.jpg

RE-LUSTRUIRE PROTEZE OCULARE ACRILICE

se recomandă a fi efectuată periodic!

Preț: 50 lei
La fel ca orice alt obiect, și protezele oculare necesită operațiuni de îngrijire și întreținere, iar aceasta este printre cele mai simple dar și importante. Nu este doar o curățare profesională, ci o redare a luciului suprafețelor, ca atunci când aceasta era nouă.

RE-ADAPTARE PROTEZE OCULARE ACRILICE*

*când sunt întrunite anumite condiții

Preț: 200 lei
Adaptări prin adăugare sau substragere de material acrilic pe proteză, pentru a compensa unele modificări ale volumului cavității oculare apărute în timp. Nu orice situație se pretează unor astfel de intervenții, care se pot efectua de maxim 1-2 ori / proteză oculară!

Readaptare proteza oculara.jpg
Reparatie proteza oculara.jpg

REPARAȚII PROTEZE OCULARE ACRILICE*

*doar anumite defecte se pot repara; uneori se pot observa diferențe de culoare

Preț: 150-200 lei
În urma unor incidente (scăpare, lovire, julire) proteza dvs. se poate deteriora și ciobi, dar de obicei aceasta se poate repara și o puteți din nou utiliza, cel puțin o perioadă până la realizarea alteia noi.

”COPIERE”/DUPLICARE PROTEZE OCULARE VECHI

nerecomandate decât pacienților ne-deplasabili

Preț: 1.200-1.500 lei
În cazul pacienților care utilizează o proteză oculară degradată și ireparabilă (din sticlă) și care nu pot ajunge la laborator pentru etapele necesare unei noi proteze, se poate recurge la ”copierea” vechii proteze. Întrucât contactul cu pacientul nu este posibil, adaptarea formei și potrivirea culorilor nu prea sunt posibile.

Duplicare proteza oculara_1cs.JPG