top of page

CE SE REALIZEAZĂ ÎN LABORATOR

- la standarde înalte de calitate și cu atenție la confortul pacientului

22_0930_4936_conformatoare_S_Clean.JPG
19_1128_3193s.JPG
Lustruire proteza oculara_edited.jpg

CONSULT INIȚIAL + CONFORMATOR ACRILIC SEMI-INDIVIDUALIZAT

Etapa pregătitoare în vederea realizării unei prime proteze oculare

Preț: 150 lei.
Consultul inițial include anamneza și evaluarea situației locale a pacientului; alegerea, probarea și adaptarea unui conformator temporar în funcție de dimensiunea și forma cavității oculare; consiliere și instruire despre proceduri de inserție/dezinserție, igienizare, etc. Pacientul va purta conformatorul primit, până la finalizarea protezei oculare, atunci când va fi înlocuit de către aceasta.

PROTEZE OCULARE

Realizate cu atenție, pentru fiecare pacient în parte

Preț: 2.400 lei.
Protezele oculare sunt realizate din polimer acrilic (PMMA) medical, total individualizate, create de la zero pentru un unic utilizator în urma amprentării (mulajului) cavității oculare și a pictării manuale a irisului. De dimensiune ”normală” sau de tip scleral (scoică), protezele oculare sunt la aceeași calitate, din același material și la același preț.

RE-LUSTRUIRE PROTEZE OCULARE ACRILICE

se recomandă a fi efectuată periodic!

Preț: 50-70 lei
La fel ca orice alt obiect, și protezele oculare necesită operațiuni de îngrijire și întreținere, iar aceasta este printre cele mai simple dar și importante. Nu este doar o curățare profesională, ci o refacere a luciului suprafețelor, ca atunci când proteza era nouă.

Readaptare proteza oculara.jpg
Reparatie proteza oculara.jpg
21_0729_3521_s.jpg

RE-ADAPTARE PROTEZE OCULARE ACRILICE*

*când sunt întrunite anumite condiții

Preț: 240 lei
Adaptări prin adăugare sau substragere de material acrilic pe proteză, pentru a compensa unele modificări ale volumului cavității oculare apărute în timp. Nu orice situație se pretează unor astfel de intervenții, care se pot efectua de maxim 1-2 ori / proteză oculară!

REPARAȚII PROTEZE OCULARE ACRILICE*

*doar anumite defecte se pot repara; uneori se pot observa diferențe de culoare

Preț: 150-240 lei
În urma unor incidente (scăpare, lovire, julire) proteza dvs. se poate deteriora și ciobi, dar de obicei aceasta se poate repara și o puteți din nou utiliza, cel puțin o perioadă până la realizarea alteia noi.

CONFORMATOARE OCULARE

din PMMA transparent, cu sau fără orificii, diverse dimensiuni și forme

Preț: 150 lei
Folosite atât în etapa intermediară dintre intervenția chirurgicală și realizarea protezei oculare  cât și în cazul refacerii dimensiunii unor cavități oculare degradate (de infecții sau utilizarea unor proteze necorespunzătoare). Conformatoarele oculare au un rol f. important în pregătirea și conformarea cavității oculare pentru viitoarea proteză oculară, ajutând la o vindecare corectă și adaptarea pacientului la noua situație.

Implant bila intraocular.JPG
Duplicare proteza oculara_1cs.JPG
Proteze oculare provizorii prefabricate.JPG

BILE ACRILICE PT. IMPLANTE OCULARE

confecționate doar la recomandarea medicului chirurg oftalmolog, din PMMA transparent

Preț: 150-200 lei (în funcție de diametru)

Pentru inserție intra-operatorie; de diverse diametre, rugoase sau lucioase. Materialul acrilic este supus unei polimerizări înalte, pentru a se conforma standardelor de biocompatibilitate ale utilizării interne.

”COPIERE”/DUPLICARE PROTEZE OCULARE VECHI

nerecomandate decât pacienților ne-deplasabili

Preț: 1.300-1.600 lei
În cazul pacienților care utilizează o proteză oculară degradată și ireparabilă (din sticlă) și care nu pot ajunge la laborator pentru etapele necesare unei noi proteze, se poate recurge la ”copierea” vechii proteze. Întrucât contactul cu pacientul nu este posibil, adaptarea formei și potrivirea culorilor nu prea sunt posibile.

PROTEZE OCULARE PREFABRICATE*

*indisponibil

Preț: 300 lei
Au rol temporar, înlocuiesc conformatoarele oculare în unele situații. Culori, calitate și forme acceptabile, se degradează relativ rapid. Formele acestora se pot puțin ajusta pentru a se potrivi mai bine unor configurații individuale.

Produse și servicii: Produse
bottom of page